The road to Web Assistant

Van MA naar VA naar WA oftewel; van Management Assistant naar Virtual Assistant naar Web Assistant. Hoe ben ik hier terecht gekomen en waarom is Web Assistant het nu voor mij? Dat ga ik je vertellen.

The road to Web Assistant

In 2007 startte ik bij een internationaal bedrijf als afdelingssecretaresse. Als volledige leek kwam ik binnen en leerde ik alles over het secretaressevak in de praktijk. Loyaal als ik ben bleef ik uiteindelijk 13 jaar lang plakken bij dit bedrijf, maar wel in verschillende functies en op verschillende afdelingen. Zo was ik naast secretaresse ook management assistant en training coördinator. Die laatste functie vond ik uiteindelijk het leukst. Ik had veel vrijheid, runde de afdeling geruime tijd praktisch alleen en had contact met medewerkers in alle lagen van het bedrijf en met alle coaches en trainers die de trainingen en trajecten kwamen geven. Verder vulde ik het Learning Management Systeem met trainingen, zette ik alle instellingen daarin goed, was ik de vraagbaak voor alle deelnemers, regelde locaties, lunches, etc.

Helaas voelde ik mij al geruime tijd niet meer op mijn plaats binnen dit bedrijf en nam ik begin 2020 het drastische besluit om te vertrekken, een en ander wel in goed overleg gelukkig. Ik had geen nieuwe baan en was net moeder geworden; een nieuwe wereld lag voor me open. Ik had nog geen flauw idee wat ik wilde gaan doen en besloot mezelf even tijd te gunnen om door te brengen met mijn dochter en tegelijkertijd na te denken over de volgende stap.

Maar wat nu dan?

Nadat verschillende ideeën de revue passeerden, vond ik uiteindelijk toch dat ik de opgedane kennis bij mijn vorige werkgever in moest zetten in mijn toekomstige baan. Daarnaast had ik ook al lang de droom om voor mezelf te beginnen. En hoewel we midden in de Coronacrisis zaten, was er voor mij geen beter moment om mijn droom te verwezenlijken dan nu. Ik zat nergens aan vast en had niets te verliezen. In september 2020 schreef ik me in bij de KVK als Virtual Assistant.

Ik heb veel geluk gehad en had al vrij snel enkele opdrachten. Het ‘eigen baas’ zijn beviel me prima, maar toch had ik het gevoel dat ik een basis miste en dat dit het net niet was. Ik ben wel het type dat alles zelf uitzoekt, maar in de wereld van ondernemerschap is het toch fijn om een beetje beslagen ten ijs te komen. En dus ging ik op zoek naar een training of cursus die mij hierbij kon helpen.

Tijdens mijn zoektocht naar een training stuitte ik op de training Web Assistant van Weblish.nl. Wat ik daar las sprak me niet alleen direct aan; mijn hart maakte er een sprongetje bij! Dit was precies wat ik zocht, al wist ik nog niet DAT ik dat zocht. Je kunt Web Assistant vergelijken met Technisch Virtual Assistant, waarbij je meer doet in de webtechnische ondersteuning, zoals websites bouwen, social media beheer, afbeeldingen en video’s bewerken en het aan elkaar koppelen van verschillende systemen. De focus ligt dus veel minder op administratie, mail- en agendabeheer, zoals dat bij Virtual Assistant vaak het geval is.

Mijn affiniteit voor systemen, ervaring met trainingen en mijn creativiteit komen als Web Assistant allemaal samen

Wat het voor mij nog interessanter maakt is dat ik ook leer om webshops en online leeromgevingen te bouwen. Vooral met dit laatste onderdeel kan ik natuurlijk prima uit de voeten, aangezien ik zelf jarenlang met trainingen bezig ben geweest. Voor mijn gevoel komt mijn affiniteit voor systemen, mijn ervaring met trainingen en de mogelijkheid om mijn creativiteit te gebruiken met websites bouwen hier helemaal samen. Ik heb mij direct aangemeld voor de training en nu ik zo’n beetje halverwege ben, weet ik het zeker; dit is waar ik in verder wil. Ik heb nu al zoveel geleerd en ik heb er ontzettend veel plezier in. Overigens kan ik ook zeker Weblish.nl van harte aanbevelen. De trainers zijn zeer kundig, heel aardig, toegankelijk en geven je echt het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Dit geeft mij het zelfvertrouwen om er voor te gaan, want ik heb een backup om in eerste instantie op terug te vallen. Het voelt veilig.

Het grappige is; nu ik zo zeker weet dat dit het is, komen er allerlei dingen op mijn pad die daar precies bij passen. Ik ben niet heel spiritueel aangelegd, maar misschien is die theorie over de law of attraction toch zo gek nog niet…

Wordt vervolgd!

Laat een reactie achter